DeLis Duo

L’Irma Bau i l’Irina Veselova es coneixen a Barcelona a principis del 2017 a les classes magistrals del mestre Peter Bruns. La connexió entre elles és inmediata, i decideixen donar continuïtat a aquella trobada formant un duo estable.

 

Es presenten en públic el mateix any amb un concert a Barcelona i poc després guanyen per unanimitat el primer premi al 23è Concurs Internacional Paper de Música de Capellades, obtenen el segon premi al Concurs Internacional de Música de Les Corts (Barcelona) a l’auditori Axa de Barcelona, i aconsegueixen el primer premi, també per unanimitat, al Concurs Internacional Mirabent i Magrans de Sitges en la modalitat de música de cambra. Això les porta a oferir recitals a prestigioses sales, cicles de concerts i festivals de tot el país.

 

Gràcies al premi obtingut al concurs Paper de Música, graven el seu primer CD, anomenat “Joies del Romanticisme” a l’auditori L’Atlàntida de Vic sota el segell de Solfa Recordings, amb les sonates de César Franck i Serguei Rachmaninov.

Tot i ser una formació recent, reben classes dels prestigiosos professors Peter Bruns, Maria de Macedo, Arnau Tomàs, Jacob Shaw, Cibrán Sierra i Jonathan Brown.

El 2019 participen en el cicle de concerts “Audicions íntimes” presentats per Xavier Chavarria, gravats i emesos per Catalunya Música.

Durant l’any 2020, en motiu del 250 aniversari del neixament de Ludwig Van Beethoven, interpreten  la integral de les seves obres per a violoncel i piano a diverses sales i festivals del país.

Recentment s’embarquen en un projecte interdisciplinari, amb la col·laboració de l’actriu Arántzazu Ruíz, dedicat a la divulgació d’algunes de les obres escrites per diferents compositores dels segles XIX i XX.

Irma Bau Rubinat

Violoncel

Irma Bau RubinatVioloncel

Neix a Vic el 1990. Inicia els seus estudis de violoncel a l’edat de 7 anys amb Eulàlia Subirà a Manlleu. El 2006 es desplaça a Madrid per continuar els seus estudis amb Maria de Macedo i també regularment amb Lluís Claret a Sant Cugat, cursant al mateix temps els estudis de Grau Professional al Conservatori de Música de Vic sota la tutela d’ Albert Bardolet. Al 2008 accedeix als estudis de Grau Superior a l’ESMuC a Barcelona amb el professor Damián Martínez i finalitza el 2012 amb les màximes qualificacions. Aquest mateix any accedeix a la Musikhochschule Lübeck, Alemanya, a estudiar un Master d’Interpretació amb el professor Troels Svane.

Assisteix a nombrosos cursos de formació tant a Espanya com a l’estranger rebent classes de professors com Laurentiu Sbarcea, Daniel Grosgurin, Jens Peter Maintz, Cláudio Bohórquez, Cristophe Coin, Alban Gerhardt, Asier Polo, David Geringas, Peter Bruns o Frans Helmerson, entre d’altres. I en la música de cambra rep classes de Manderling Quartet, Heime Müller (Artemis Quartet), Kennedy Moretti, Charles Tunell, Lorenzo Copolla, Josep Colom, Cuarteto Quiroga o Quartet Casals, entre d’altres.

Durant els estudis forma part d’orquestres joves com la JONC, la JONDE, la NJO a Holanda i Schleswig Holstein Musik Festival a Alemanya, entre d’altres, que la porten a actuar en sales com: Konzerthaus Berlin, Béla Bartok National Concert Hall, Rudolfinum Concert Hall, Krokow Philharmonic, entre d’altres. Treballa amb directors com: Ivan Fischer, Christoph Eschenbach, Lutz Köhler o Geroge Pehlivanian, entre d’altres.  Actualment col·labora amb orquestres com: Orquestra de Les Arts de València, OBC, Orquestra de Cadaqués, El Gran Teatre del Liceu i Philharmonisches Orchester der Hansestadt Lübeck, entre d’altres, i és membre fundador de Camerata Penedès.

El 2006 guanya el primer premi al concurs de Castellterçol i el segon premi al concurs Arjau en la modalitat de música de cambra i el primer premi el 2008 en el mateix concurs en la modalitat de música contemporània catalana.

Com a solista el 2011 és guanyadora del concurs per a les beques Anna Riera i el 2012 del concurs de soliestes ESMuC,  que la porta a actuar com a solista a l’Auditori de Barcelona a la sala Pau Casals i a l’auditori Enric Granados de Lleida amb el Triple Concert de Beethoven juntament amb la violinista Claudia Sansón i la pianista Itxaso Sainz De la Maza. El 2014 aconsegueix  el segon premi al Stockholm International Music Competition.

El 2014 participa en projectes didàctics amb el SINEM de Costa Rica impartint classes magistrals a diferents escoles del país, i en el projecte Musikerkennen a Alemanya oferint concerts comentats i establint diàleg amb el públic a duo amb el violinista André Robles Field.

Actualment forma part de Bambú Ensembe, amb qui debuten el 2016 amb un concert a la sala de cambra del Auditorio Nacional de Música de Madrid i amb qui actua en sales de tot Espanya desde 2014, i DeLIS duo.

Irina Veselova

Piano

Irina VeselovaPiano

Irina Veselova neix a Barnaul (Rússia). A l’edad de 5 anys comença els seus estudis de piano a l’Escola Central de Música de la seva ciutat natal i continua la seva formació al Conservatori de Grau Mitjà d’aquesta mateixa ciutat amb la professora Elvira Rossinskaya. Durant els anys d’estudis guanya diversos concursos regionals i nacionals i això la porta a ofereir recitals a diferents ciutats de la seva regió i també a actuar amb la Orquestra Simfònica Filharmònica de Barnaul.

A l’edat de 18 anys es trasllada a Moscou per a continuar la seva formació amb la professora Ksenia Knorre al Conservatori Estatal Piotr Tchaikovsky, on el 2010 obté la Llicenciatura de Música de grau Superior Universitari. 

Des del 2011 fins el 2014 participa a un curs de perfeccionament al Conservatori Superior del Liceu amb el professor Stanislav Pochekin.

Guanya nombrosos premis aconseguits en  concursos de renom nacionals com els de Kemerovo, Lipetsk i Vologda a Rússia. 

Obté també diversos premis en concursos internacionals com: el 1r premi en el Concurs Internacional Nasedkin (Rússia); finalista al Concurs Internacional SEILER 2002 (Alemanya) i el 1r premi al Concurs internacional Kabalevsky (Rússia).

Professionalment actua amb el pianista Fedor Veselov oferint recitals a diferents sales de Rússia, Estats Units i Espanya. 

Vols treballar amb nosaltres?

Contact Us