PROJECT INFO

TOT COMENÇA AMB UN SOMNIDeLis Duo & Tamara Alexeeva

Aquest programa ofereix una riquesa tímbrica molt interessant i poc habitual en la música de cambra; la calidesa de la veu del violoncel, la puresa de la veu i l’àmplia sonoritat del piano s’envolten i juguen entre sí, creant així un espai sonor únic.

Aquesta selecció de peces n’és un petit tast, amb el que recorrerem un camí pel Romanticisme líric d’alguns dels compositors dels països amb més tradició musical i cultural, com son el compositor italià Paolo Tosti, els alemanys Johannes Brahms i Richard Wagner o els russos Pyotr Ilyich Txaikovsky i Sergei Rachmaninov, amb unes peces d’un lirisme i una profunditat excepcionals, passant també per un estil compositiu molt propi i íntim de Frederic Mompou que sense pretendre innovar, amb influències dels impressionistes francesos com Gabriel Fauré o Francis Poulenc i amb l’herència de la música popular catalana, va acabar creant aquest món sonor peculiar que ell mateix anomenava “la música menys composta del món. Jo no componc, descomponc”.

I acabarem aquest camí amb uns llenguatges dels anomenats “nacionalismes musicals”, una combinació de folklore i música clàssica, incloent una exquisida Baquiana Brasileira del compositor Heitor Villa-Lobos amb un estil també molt personal i idiosincràtic del que ell diria “mi música es natural, com una cascada”, i les Siete Canciones Populares Españolas de Manuel de Falla, el compositor espanyol mès important del segle XX, on reuneix cançons populars de regions diferents del país.

Programa

Francesco Paolo Tosti

Visione

Johannes Brahms

Zwei Gesänge Op. 91

Piotr Ilich Txaikovsky

“Otchego” (Perquè)

Nadia Boulanger

Moderato (3 peces per violoncel i piano)

Frederic Mompou

Damunt de tu, només les flors (combat del somni)

Richard Wagner

Träume (Wesendonack Lieder)

Hector Vila-Lobos

Bachiana nº5

Sergei Rachmaninov

“Zdes’ khorosho” (S’està bé aquí)

Sergei Rachmaninov

Vocalise

Manuel De Falla

7 canciones populares españolas

Tamara AlexeevaSoprano

Es va formar en cant líric al Conservatori Superior “A. Boito” de Parma, Itàlia.
Entre els seus professors hi ha mestres com Franco Corelli, Katia Ricciarelli, Virginia Zeani, Leone Maggera i Mietta Sighele.
És guanyadora dels concursos “Iris Adami-Corradetti” de Padua, “Giuseppe Verdi” de Parma i “Voci verdiane” de Busseto (Itàlia).
Va debutar amb el rol de Giulia en la òpera “La scala di seta” de Rossini en el teatre Comunale de Bologna (Itàlia). La seva experiència professional compta amb papers principals de repertori internacional en els següents teatres: Comunale de Cagliari, Teatro San Carlo de Napoli , Teatro Filarmónico de Verona, Festival “G. Verdi “Teatro Regio de Parma, Festival “G. Donizetti” de Bergamo, Teatro Marruccino de Chieti, Teatro Giglio de Busseto , Stadttheater de Berna (Suiza), Operà de Lyon (Francia) , Festival Alfredo Kraus de Las Palmas (España), Gran Theater of Sejong Center de Seoul (Corea), Gran Theater de Shangai (China), Conneticut Grand Opera (EEUU).

Ha treballat sota la direcció de directors i codirectors d’orquestra de renom internacional com Franco Zeffirelli , Peter Stein, Pier Luigi Pizzi, Lindsay Kemp, Gian Franco Cobelli, Romano Gandolfi i Gerard Korsten.

VÍDEO
HIGHLIGHTS
SHARE THIS PROJECT